Ütlegelve lökdösték ki a biztonsági őrök a férfit a miskolci pályaudvarról

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen garázdaság bűntette miatt. Az elkövetők a miskolci vasúti pályaudvar biztonsági őreiként a váróteremben a padon fekvő sértettet úgy vezették ki az épületből, hogy többször megütötték, meglökték, az utcán pedig több alkalommal fejbe rúgták.

A vádirat szerint a férfiak 2022. december elején, a miskolci vasúti pályaudvaron biztonsági feladatokat láttak el. 23 órakor egyikük szolgálatban volt, míg a másik – aki társa szolgálati elöljárója -, munkaidőn kívül jelent meg a pályaudvaron.

A biztonsági őrt a vasúti dolgozók értesítették, hogy nem tudják bezárni az egyik várótermet, mert ott még két személy bent van. A férfiak a váróterembe érkezve találták a padon alvó férfit, majd térdükkel, talpukkal bökdösve felébresztették. A sértett felült a padon, de szóváltásba kerültek. Ekkor a szolgálatban lévő férfi tenyérrel fejen ütötte, majd két kézzel ráfogott a fejére, a társa is megragadta, elkezdték kivezetni, miközben a biztonsági őr két alkalommal beleütött az oldalába.

Az elkövetők a peronon is követték a sértettet, az utcán is utána mentek, és amikor ismeretlen okból a földre került, mindketten többször fejbe rúgták, valamint ököllel megütötték.

Ezt követően sem hagytak fel a bántalmazásával, mert ismét utána mentek, az először a bántalmazását kezdeményező vádlott a földre lökte, megrúgta, a fejét lenyomta és ököllel ütötte, amikor elengedte, a társa tartotta földön a sértettet és az oldalába ütött.

A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belüli sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek